13 mio. kr. til grøn miljøteknologi er på vej til gartnerierne

De første 2019-ansøgere har allerede fået tilsagn om at få tilskud til investeringer i ny miljøteknologi, og flere tilsagn er på vej ud til gartnerierne.

Da ansøgningsrunden for Miljøteknologiordningen lukkede i december 2019, havde 508 landmænd og gartnerier søgt om tilskud til miljøteknologi til kvægstalde og gartnerier. I alt er der ansøgt om tilskud for knap 105 mio. kr.

Formålet med ordningen er – gennem tilskud til investeringer i ny teknologi – at reducere miljøpåvirkningen fra den primære jordbrugsproduktion. Dermed kan landmænd og gartnerier for eksempel søge om tilskud til nye, miljøvenlige lamper i stalden eller i drivhuset og til overdækning af gylletanken, så der udledes mindre ammoniak.

”Vi har oplevet en stor interesse for at få ny grøn teknologi ind i stalden eller drivhuset. De ansøgninger, der har den største miljøeffekt, kommer forrest i køen. Derudover arbejder vi på at få sagsbehandlet ansøgningerne så hurtigt som muligt, så pengene kan komme ud og leve,” siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Ivan Volf Vestergaard i en pressemeddelelse.

Landbrugsstyrelsen forventer, at alle får svar på deres ansøgning i løbet af andet kvartal af 2020. Puljen er på 50 mio. kr., hvoraf 13 mio. kr. går til gartnerierne, mens de resterende 37 mio. kr. er øremærket til kvægproduktionen.

Fordi der har været en overansøgning, prioriteres projekterne i forhold til, hvor man får størst miljøeffekt for pengene. Ordningen er en del af det danske landdistriktsprogram 2014-2020 og er 100 procent finansieret af EU.

Miljøteknologi
Landdistriktsprogrammet
Tilskudsordninger