Ansøgninger for 55 mio. kr. i tilskudspulje til virksomheder

Energistyrelsen har i alt modtaget 186 ansøgninger om tilskud fra Erhvervspuljen i anden ansøgningsrunde i 2021. Samlet set er der ansøgt for ca. 31 procent af ansøgningsrundens afsatte midler.

Anden ansøgningsrunde i 2021 i Erhvervspuljen var åben for ansøgninger fra virksomhederne fra den 15. marts til 30. marts. Ud af den vejledende tilsagnsramme for ansøgningsrunden i marts på 175 mio. kr. er der blevet ansøgt om tilskud for ca. 55 mio. kr. Den samlede ramme for Erhvervspuljen i 2021 er på 600 mio. kr. (inklusive administration), og midlerne fordeles som udgangspunkt på i alt fem runder fordelt over året. Den næste runde forventes at åbne i midten af maj.

Tildelingen af midlerne i puljen sker på baggrund af en konkurrencebaseret model, hvor ansøgningerne rangeres efter den laveste støttepris pr. sparet kWh. Der er et støtteloft i puljen på 7 øre pr. sparet kWh. Afskæringsprisen i denne ansøgningsrunde er fastsat til loftet på 7 øre, fordi dette niveau er højest indkomne budpris, og fordi der samlet set er blevet søgt mindre, end der er afsat midler til i runden.

Virksomhederne har nu frem til den 7. juni til at indsende deres endelige ansøgninger.

Læs mere om erhvervspuljen på Energistyrelsens hjemmeside.

Energi
Klima
Tilskudsordninger