Okomomi-byggeri

Bedre lånemuligheder for mindre virksomheder

Regeringen styrker lånemulighederne for mindre virksomheder. Det sker ved at fjerne den nedre beløbsgrænse for vækstlån i Vækstfonden.

For at sikre en bedre balance på tværs af landet har regeringen besluttet at ophæve den nedre beløbsgrænse på 1 mio. kr. for vækstlåneordningen i Vækstfonden. Vækstlåneordningen anvendes bredt geografisk, og ophævelsen forventes derfor i særlig grad at komme små virksomheder i landdistrikterne til gode.

Under vækstlåneordningen yder Vækstfonden lån, der er efterstillet de øvrige lån og dermed mere risikobetonede. Vækstlånene gør det derfor lettere for virksomheden at opnå en samlet finansiel løsning for den ønskede investering.

Det vil fortsat være en forudsætning for at opnå vækstlån, at der er tale om investeringer, som samlet set vurderes at være rentable. Det kan for eksempel være optimering af virksomhedens fysiske rammer eller investeringer i nye maskiner.

Klima- og miljøteknologiordningen for gartnerier forventes at åbne for ansøgning i perioden fra maj til august 2022. Under denne ordning kan Landbrugsstyrelsen yde et tilskud på 40 procent til investeringer i ny miljøteknologi inden for indsatsområderne energi, pesticider og næringsstoffer. I 2022 har regeringen har afsat 55 mio. kr. ordningen, hvilket er væsentligt mere end i tidligere år.

Vær opmærksom på, at vækstlån i Vækstfonden også kan benyttes til medfinansiering af investeringer i klima- og miljøteknologi, som gennemføres med tilskud fra Landbrugsstyrelsen.

Læs mere om mulighederne for vækstlån på Vækstfondens hjemmeside

Investering og finansiering