Bredt politisk flertal udfaser hjælpepakker

Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at fortsætte udfasningen af hjælpepakkerne til dansk erhvervsliv. Kun virksomheder med særlig stor omsætningsnedgang på grund af corona får stadig en hjælpende hånd.

Alle coronarestriktionerne er blevet ophævet, og langt de fleste virksomheder oplever igen vækst og fremgang. Flere danskere end nogensinde er i job, og økonomien forventes at vokse med 3,8 procent i år.

På den baggrund har regeringen samt Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet aftalt at udfase hjælpepakkerne, der effektivt har holdt hånden under dansk erhvervsliv og arbejdspladser gennem pandemien.

Kompensationsordningen for selvstændige m.v. ophørte derfor efter planen den 30. september 2021, mens det fremover kun vil være muligt for de hårdest ramte virksomheder at få hjælp til faste omkostninger. Virksomheder med en omsætningsnedgang på 45 procent eller mere vil fortsat kunne søge om hjælp til faste omkostninger året ud.

Garanti- og låneordningerne i Vækstfonden og EKF samt låneordningen i Rejsegarantifonden bliver tilsvarende forlænget året ud.

Corona