Foto: Colourbox

Brexit-tjekliste

Storbritannien og EU forhandler i øjeblikket om, hvordan Storbritannien skal forlade EU, og hvad rammerne for det fremtidige samarbejde skal være. Erhvervsministeriet har netop lanceret et hjælpeværktøj med udgangspunkt i en no deal-situation.

Den danske regering arbejder sammen med resten af EU-landene, for at der kommer en udtrædelsesaftale, der sikrer en ordnet britisk udtræden.

Det kan dog ikke udelukkes, at Storbritannien og EU ikke bliver enige om en aftale, eller at udtrædelsesaftalen ikke kan godkendes af det britiske parlament. I det tilfælde udtræder Storbritannien den 29. marts 2019 af EU uden nogen former for samarbejds- eller samhandelsaftaler med EU.

Erhvervsministeriet har derfor udviklet et hjælpeværktøj, som har til formål at hjælpe virksomheder med de konsekvenser, som et no deal-scenarie vil give. Brexit-tjeklisten er et online værktøj til danske virksomheder i deres forberedelse på Brexit. Ved at besvare en række spørgsmål om virksomhedens aktiviteter, giver Brexit-tjeklisten et indledende overblik over opmærksomhedspunkter, som kræver yderligere forberedelse og handling fra virksomhedens side.

Brexit-tjeklisten kan være relevant for de virksomheder, der har samhandel med Storbritannien, eller hvor britiske virksomheder indgår i værdikæden.

Læs mere i Erhvervsministeriets pressemeddelelse om Brexit-tjeklisten.

EU
Publikationer