Danish Crown vil udvikle planteburgere

Forventningen er, at den plantebaserede burger vil blive en del af sortimentet allerede inden årets udgang.

Det er efterhånden den almindelige opfattelse, at efterspørgslen efter alternativer til dyrebaserede fødevarer er stærkt stigende. Senest har den engelske bank Barclays vurderet, at alene alternativer til kød om 10 år vil nå en årlig omsætning på 900 mia. kr., hvilket svarer til 10 pct. af verdensomsætningen på kød. Dette vil dog ske, samtidig med at verdens kødforbrug fortsat vil stige.

Der er derfor stort fokus på dette område, og herhjemme har Danish Crown meddelt, at de er i gang med at udvikle alternativer til kød. Der arbejdes med ærter og rødbeder, og ambitionen er, at det skal være et velsmagende kvalitetsprodukt. Danish Crown er faktisk allerede i gang med alternativer, idet der sælges hybridprodukter af hakket oksekød og rodfrugter.

Arla er også i gang med strategiske overvejelser, om og i givet fald hvordan plantebaserede drikke skal indgå i deres produkter.

Fødevarer
Forskning og innovation
Miljø