Foto: Colourbox

Dansk Landbrugskapital er snart en realitet

På et pressemøde den 11. november 2016 præsenterede erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen modellen for Dansk Landbrugskapital. De første lån forventer ministeren kan blive givet i starten af 2017.

Dansk Landbrugskapital skal bidrage til at udvikle dansk jordbrug med risikovillige lån.  Målgruppen er først og fremmest effektive, veldrevne ejendomme med høj gæld.

Vækstfonden skal drive fonden, og der arbejdes lige nu på at indgå de endelige aftaler med en række større pensionsselskaber. Fonden får fra starten tilført 500 mio. kr. fra staten, og målet er at tiltrække yderligere minimum 500 mio. kr. fra pensionsselskaber og evt. andre investorer.

- Vi har konstruktive drøftelser med flere pensionsselskaber. Forløber forhandlingerne, som vi forventer, vil Dansk Landbrugskapital kunne udstede de første lån i begyndelsen af 2017, sagde erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen på pressemødet.

Lånene forventes at blive på op til 5-10 mio. kr. med en løbetid på indtil 8 år og en individuelt fastsat rente, som afspejler lånenet risiko. Lånene kan anvendes inden for alle driftsgrene.

 

Fonde
Støtteordning