Fusion mellem producentforeninger for medicinsk cannabis

Producenterne af medicinsk cannabis har samlet kræfterne i ny fælles forening under navnet Medicinsk Cannabis Industri.

Sektoren Medicinsk Cannabis Industri i Dansk Gartneri havde allerede i august forberedt sig på at samle kræfterne og stemt for en betinget lukning, hvis den nye samlende forening blev etableret. Den 21. oktober var der så stiftende eller ekstraordinær generalforsamling i den samlende forening. Her blev fusionen mellem Medicinsk Cannabis Industri under Dansk Gartneri og brancheforeningen Medicinske Cannabisproducenter formelt vedtaget.

Den nye forening dækker nu størstedelen af branchen, og fire ud af fem virksomheder, der har opnået GMP-tilladelse, er med fra starten. Derved står branchen bedre samlet og styrket i forhold til at fremme branchens rammevilkår til gavn for danske patienter, danske arbejdspladser og dansk eksport.

Dansk Gartneri samarbejder med den nye organisation og har en observatørpost i bestyrelsen. Der er forsat mange udfordringer omkring medicinsk cannabis. Nogle af disse udfordringer vil også ligge i det mere gartneri- og dyrkningsspecifikke. Det er derfor naturligt med et samarbejde.

På generalforsamlingen blev man enige om, at foreningen fremover vil gå under navnet Medicinsk Cannabis Industri.

Cannabis