Ingen pesticider i nye skove

Det skal ikke være tilladt at bruge pesticider, når private får støtte til at rejse ny skov.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har besluttet, at det fremover ikke skal være muligt at bruge pesticider, når private får støtte til at rejse ny skov. 

”Det har tidligere vist sig at være uproblematisk at rejse ny skov uden brug af pesticider i driften. Derfor forventer jeg også, at der fortsat vil være stor interesse, selvom det alligevel ikke bliver muligt at anvende pesticider,” siger Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse.

Private har mulighed for at få tilskud til at rejse ny skov som en del af den politiske aftale om Fødevare- og Landbrugspakken, og ordningen er meget populær. Ny skov kan forbedre vandmiljøet og naturen ved en reduktion af kvælstof til blandt andet fjorde og indre farvande, og samtidig er ny skov med til at beskytte grundvandet under skoven.

Når private landmænd hvert år får omkring 35 mio. kr. i støtte til at lave 1.000 ha ny skov, bliver det uden mulighed for at bruge pesticider. De nye vilkår sættes i værk så hurtigt som muligt, men af tekniske årsager kan ændringen først nå at træde i kraft til ansøgningsrunden for 2019. I 2018 vil projekter uden pesticider derfor blive prioriteret først.

Miljøstyrelsen administrerer ordningen med tilskud til privat skovrejsning. Ansøgningsskema kan findes, udfyldes og indsendes via Miljø- og Fødevareministeriets Tast selv-service, som kan tilgås fra Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Ansøgningsrunden for 2018 forventes at løbe fra 1. august til den 15. september.

Skovtilplantning
Pesticider
Tilskudsordninger