Jakob Ellemann-Jensen er ny miljø- og fødevareminister

Jakob Ellemann-Jensen bliver miljø- og fødevareminister, mens Eva Kjer Hansen overtager posten som fiskeriminister, og iværksætteren Tommy Ahlers får titel af uddannelses- og forskningsminister.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har i dag i forbindelse med en mindre ministerrokade præsenteret tre nye ansigter som ministre.

Med ministerrokaden træder Karen Ellemann, minister for fiskeri og ligestilling samt minister for nordisk samarbejde, ud af regeringen. Karen Ellemann erstattes af Eva Kjer Hansen, som tidligere har været miljø- og fødevareminister i regeringen.

Tommy Ahlers, der er ny uddannelses- og forskningsminister efter Søren Pind, har aldrig tidligere haft en rolle i dansk politik, men han er derimod en kendt serieiværksætter og dommer i DR-programmet "Løvens Hule".

Meldingen om en ministerrokade kommer i dag, efter at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i går meldte ud, at han har valgt ikke at genopstille til det kommende folketingsvalg, og at han stillede sin ministerpost til rådighed. Begrundelsen for hans exit vides ikke, idet der ikke er nogen officiel udmelding.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind trak sig ligeledes i går blot få timer før Esben Lunde Larsens udmelding. Søren Pind har imidlertid kommenteret sin exit med manglende engagement.

Dansk Gartneri byder imidlertid de tre nye ministre velkommen og takker for samarbejdet, særligt med nu tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

​Foto: Regeringen.dk