COLOURBOX3504186

Gartnere, landmænd, frugtplantager, planteskoler skal nu føre sprøjtejournal

Pr. 1.august 2018 er der ændret krav til journalførsel og indberetning. Læs her hvad det betyder for dig

Det er nu præciseret i bekendtgørelsen om føring og indberetning af sprøjtejournaler, at alle virksomheder skal føre sprøjtejournal mens virksomheder med årlig omsætning over 50.000 kr også skal indberette data.

Bemærk, at der er krav til både at føre og indberette sprøjtejournal data.

Sprøjtejournalområdet blev den 1. juli 2016 overført til Miljøstyrelsen fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsen. Indtil nu har der ikke været ændringer i selve indberetningssystemet, som hidtil har været tilgængeligt i Landbrugs- og Fiskeristyrelsens regi.

Det nye SJI-system, som Miljøstyrelsen er i gang med at udvikle, vil være åbent og klar til drift tirsdag 4. juli 2017. I første omgang er det dog kun muligt at føre sin sprøjtejournal elektronisk i et gratis elektronisk system.

Det vil være muligt at indberette allerede fra den 1. september 2017 via system-til-systeme løsninger. 

Der er ingen formkrav til hvordan du fører din sprøjtejournal på bedriften. Det er med andre ord frivilligt om du vil føre sprøjtejournal i SJI-systemet. Vælger du at anvende Miljøstyrelsens SJI-system, gør vi opmærksom på, at Miljøstyrelsen ikke hverken kan eller må tilgå de data du fører her.

Du kan stadig tilgå SJI-systemet via landbrugsindberetning.dk, eller via Miljøstyrelsens hjemmeside, men du skal ikke længere bruge en GHI pinkode for at logge på selve SJI.

Som noget nyt, skal du logge på systemet med dit erhvervs NemID. Hvis du ikke allerede har NemID for erhverv, vil du i løsningen blive henvist til virk.dk, hvor du bliver vejledt i hvordan du nemt anskaffer dig dette.

Du kan læse mere om føring og indberetning af sprøjtejournaler samt om det nye SJI-system her 

 

 

Pesticider