Julehilsen fra Dansk Gartneri

Formandskabet for Dansk Gartneri ønsker glædelig jul og godt nytår.


Kære medlemmer og andre i erhvervet

Så er endnu et arbejdsår for gartnerierhvervet ved at slutte.

På mange måder har det været et positivt år for branchen. Det går godt i Danmark, og efterspørgslen på eksportmarkederne har også været større end sidste år.

Det har betydet, at det generelt har været et godt år for gartnerierhvervet, selvom vi godt ved, at der stadigvæk er en række udfordringer på nogle områder.

Erhvervspolitisk har der igen været en række vigtige opgaver, hvor flere er blevet løst. Samtidig er der dog fortsat en række opgaver foran os.

Som noget nyt i 2017 havde vi den 27. november en gartnerikonference på Christiansborg med godt 130 deltagere og to veloplagte ordstyrere ved folketingsmedlemmerne Erling Bonnesen og Hans Christian Schmidt. Det blev en god eftermiddag med positive perspektiver for erhvervet.

2017 blev også året, hvor en fireårig forsøgsordning til dyrkning af medicinsk cannabis blev vedtaget. De konkrete tilladelser blev netop givet her lige før jul. Det bliver spændende at se, hvad det kan udvikle sig til. Vi tror, at der ligger et stort potentiale i denne nye intensive væksthusproduktion.

På det organisatoriske plan er GAU blevet fusioneret med Dansk Gartneri i 2017. Det er gået godt, og vi har hermed optimeret det organisatoriske arbejde. 

Endelig vil vi gerne takke medlemmerne for opbakning til foreningen. Det er fundamentet for foreningen og forudsætningen for hele arbejdet i Dansk Gartneri. Endvidere en særlig tak til jer, der har været med til at synliggøre vores erhverv i samfundet og blandt beslutningstagere.

 

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår

Jørgen Andersen og Søren Flink Madsen

 

PS: Vi glæder os til at se jer til Dansk Gartneris generalforsamling den 1. marts 2018 på Hotel Nyborg Strand.