Kontrol afslører ulovlige sprøjtemidler

Ca. 50 pct. af forhandlere og importører af pesticider og biocider overholder ikke reglerne for opbevaring og salg, oplyser Miljøstyrelsen.

Miljøstyrelsens seneste kontrol af 88 forhandlere og importører af bekæmpelsesmidler viser, at 42 ud af de 88 kontrollerede virksomheder ikke lever op til reglerne for korrekt opbevaring og salg af midlerne. Kemikalieinspektionen har blandt andet fundet midler på hylderne, der ikke længere er godkendt, og nogle virksomheder havde ikke tilladelse til at sælge giftige sprøjtemidler.  

 

I 2016 vil Miljøstyrelsen styrke kontrollen hos forhandlere og importører rundt om i landet for at håndhæve reglerne.

 

Byggemarkeder, planteskoler, havecentre og grovvareforhandlere, der opbevarer og videresælger bekæmpelsesmidler til både privat og erhvervsmæssig brug, er blandt nogle af de virksomheder, som har været under Miljøstyrelsens lup.

 

Miljøstyrelsen anbefaler, at forhandlere og importører jævnligt tjekker op på, om de midler, som de har stående på lageret eller i butikken, er godkendte. På Miljøstyrelsens hjemmeside kan man tjekke, om et middel er godkendt, ligesom appen KemiTjek fra SEGES også er et godt redskab til at få ryddet op.