Lukning af økologisk væksthusproduktion

Jordbrugets hovedorganisationer i Danmark, Sverige og Finland har sendt en fælles appel til EU-kommissær Phil Hogan. Baggrunden er en alvorlig bekymring for, at nye regler for økologisk væksthusproduktion kan lukke økologisk væksthusproduktion i Norden.

De nordiske lande har en mangeårig tradition for at dyrke økologiske væksthusgrøntsager mv. i afgrænsede bede. Denne dyrkningsform har en række fordele sammenlignet med dyrkning i bundjorden, men tillades alligevel ikke i det øvrige EU.

EU's institutioner drøfter i øjeblikket et forslag til en ny økologiforordning. Europa-Parlamentet har i den sammenhæng foreslået nogle nye regler for økologisk væksthusproduktion i afgrænsede bede, som ikke vil kunne imødekommes af de etablerede økologiske producenter i Norden.

Jordbruget hovedorganisationer i Danmark, Sverige og Finland, dvs. L&F, LRF, SLC og MTK, er alvorligt bekymrede for, at resultatet af forhandlingerne kan betyde lukning af økologisk væksthusproduktion. Derfor har organisationerne rettet en fælles henvendelse til EU-kommissær Phil Hogan med appel om at sikre en kontinuerlig basis for de etablerede økologiske producenter i de nordiske lande.

EU
Væksthusgrøntsagssektoren
Økologi