Ny politisk aftale om hjælpepakker

Regeringen har indgået en bred politisk aftale om en udvidelse og forlængelse af hjælpepakker, som skal hjælpe de virksomheder, der bliver hårdest ramt af de nye COVID-19-relaterede restriktioner.

Hensigten er primært at komme de virksomheder, som er omfattet af en eller flere af de fire COVID-19-relaterede restriktioner til undsætning (forbud mod at holde åbent, forsamlingsforbud, grænselukningen og Udenrigsministeriets rejsevejledning). Enkelte elementer i aftalen vil imidlertid også kunne komme en større kreds af virksomheder til gode:

  • Nuværende kompensations- og garantiordninger forlænges til og med den 31. januar 2021.
  • Momslåneordningen for SMV-virksomheder genåbnes.
  • Garantiprocenten i SMV-garantiordningerne forhøjes.

Forlængelsen af de nuværende kompensations- og garantiordninger gælder for en række ordninger, herunder også kompensationsordningen for mindre selvstændige, freelancere m.v.

For at styrke likviditeten genåbnes momslåneordningen for små og mellemstore virksomheder, der ikke fik søgt momslån i første omgang. Disse virksomheder får en ny chance for at søge om rentefrit momslån i 2020 vedrørende moms for fjerde kvartal af 2019 eller andet halvår af 2019. Samtidig udskydes tilbagebetalingstidspunktet fra den 1. april 2021 til den 1. november 2021.

Garantiprocenten i de to SMV-garantiordninger i henholdsvis Vækstfonden og Danmarks Eksportkreditfond forhøjes fra 80 procent til 90 procent. Forhøjelsen vil gøre det lettere for virksomheder at låne i banken, når staten påtager sig en større del af risikoen ved lånet.

Når der bliver åbnet for ansøgning, kan ansøgningsskemaet findes på virk.dk. Her kan man også få et overblik over de forskellige muligheder, der er for at søge om støtte. 

Hvis man ønsker at læse hele den politiske aftale om Udvidelse af hjælpepakker af den 27. oktober 2020, kan aftaleteksten findes på Erhvervsministeriets hjemmeside.

Corona
Støtteordning