Af Anne Fabricius / Seniorkonsulent
Pesticidrester i fødevarer 2018: Dansk frugt og grønt klarer sig godt
Resultaterne for pesticidrester i dansk frugt og grønt er bedre end forrige år, men på niveau med tidligere, viser den årlige pesticidrestrapport.
Der er fortsat godt styr på pesticidrester i danske fødevarer, skriver DTU Fødevareinstituttet i sit nyhedsbrev den 4. december 2019 i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten ”Pesticidrester i fødevarer 2018: resultater fra den danske pesticidkontrol”.
I tråd med tidligere år indeholder danskproducerede afgrøder generelt færre pesticidrester end tilsvarende udenlandske varer. Således er der påvist pesticidrester i 44 pct. af prøverne af danskproduceret frugt, mens tallet er 72 pct. for frugt produceret i resten af EU og 81 pct. for frugt produceret uden for EU.
I danskproducerede grøntsager er der fundet pesticidrester i 22 pct. af prøverne, mens tallet er 50 pct. for grøntsager produceret i resten af EU og 35 pct. for grøntsager produceret uden for EU.
Der er også oftere fundet mere end ét pesticid i samme prøve af udenlandske fødevarer sammenlignet med de undersøgte danske varer. Mere end ét pesticid er fundet i 30 pct. af de udenlandske prøver, mens det kun er tilfældet for 10 pct. af de danske prøver.