Foto: Colourbox

Pesticidrester i fødevarer 4. kvartal

DTU og Fødevarestyrelsen har udgivet resultaterne af pesticidrester for 4.kvartal. Resultaterne viser - med undtagelse af én prøve - at ingen af de påviste pesticidrester er vurderet til at udgøre en sundhedsmæssig risiko.

Rapportering for 4. kvartal 2017 omfatter resultater fra 469 prøver. I kvartalspesticidrapporterne indgår både resultater for prøver udtaget som repræsentative for det danske marked (stikprøver) og prøver udtaget på grund af mistanke. De samlede resultater for hele året rapporteres senere mere indgående i Fødevarestyrelsens årlige rapport om pesticidrester i fødevarer, som DTU Fødevareinstituttet bidrager til.

Alle fund over maksimalgrænseværdien (MRL) er blevet risikovurderet af DTU Fødevareinstituttet. Desuden vurderes, om tilstedeværelsen af flere pesticider i samme prøve har givet anledning til en risiko for forbrugeren.

I én af prøverne fra 4. kvartal 2017, meterbønner fra Sri Lanka, blev et indhold fundet, der er sundhedsmæssigt uacceptabelt. Som en konsekvens blev produktet trukket tilbage fra markedet, og en advarsel blev sendt via EU’s advarsels-system for foder og fødevarer, RASFF.

Detaljer om fund i danske som udenlandske produkter


Pesticider
Publikationer
Fødevarer
Frugt og grønt