Foto: Colourbox

Søg om et rentefrit momslån inden den 15. juni

Små og mellemstore virksomheder kan søge om at få indbetalingen af moms i marts 2020 retur som et rentefrit lån. Vær opmærksom på, at ansøgningsfristen allerede er den 15. juni.

Den 18. april indgik regeringen og Folketingets partier en aftale om at forbedre hjælpepakkerne til virksomheder og danske lønmodtagere. Et af elementerne er, at små og mellemstore virksomheder kan søge om at få momsindbetalingen den 2. marts 2020 retur som et rentefrit lån. Lånet skal tilbagebetales senest den 1. april 2021.

Det er virksomhedens momsregistrering, der er afgørende for, om virksomheden kan benytte ordningen. Kun virksomheder, der er registreret med halvårsmoms eller kvartalsmoms, kan ansøge om udbetaling af moms for henholdsvis andet halvår af 2019 eller fjerde kvartal af 2019.

Lånet vil blive udbetalt til virksomhedens Nemkonto, men det vil ske via virksomhedens skattekonto. En hvilken som helst gæld, som virksomheden måtte have på skattekontoen, vil derfor blive modregnet.

Virksomheden skal ansøge om lånet på www.virk.dk. Det er enkelt at søge, og Skattestyrelsen vil så vidt muligt udbetale beløbet inden for fem bankdage efter modtagelse af ansøgningen. Ansøgningsfristen er den 15. juni 2020.

Momslånet er en af flere hjælpepakker, som Folketinget har vedtaget i forbindelse med COVID-19-krisen. Læs mere om hjælpepakkerne på www.virksomhedsguiden.dk.

Corona