Syn af væksthussprøjter skal være gennemført inden 1. juli 2017

Alle væksthussprøjter skal være synet inden 1. juli 2017. Derefter vil der i forbindelse med kontrol af pesticider også blive kontrolleret synede sprøjter

Hvis ikke man sprøjter med pesticider i sit gartneri, skal sprøjten ikke synes, og man må godt lade den stå. Sprøjter må gerne anvendes til vanding, disinfektionsmidler og gødning. Hvis man sprøjter i sit gartneri, skal man altid kunne svare hvilken sprøjte, der er anvendt til arbejdet.

Kold og varmetåge sprøjter i væksthuse

På nuværende tidspunkt kan disse ikke synes, at der ikke er harmoniserede EU standarder. Der er fortsat tvivl om hvor vidt pesticider er risikovurderet i forhold til udbringning med denne metode.

Begge typer sprøjter står optegnet i Håndbog for Sprøjtefører, og man bliver således ikke straffet på nuværende tidpunkt, hvis den står i gartneriet.

Hvis man gerne vil anvende denne type sprøjter fremadrettet, så skal vi helst vide det straks, samt med hvilke pesticider, man gerne vil udbringe.

I Holland synes sprøjterne efter egne standarder. Det er muligt at få synet sprøjter i andre medlemslande, men det er uvist om Miljøstyrelsen vil anderkende udenlandske certifikatet på kold og varmetåge sprøjter.

 

Pesticider
Plantesundhed
Væksthusgrøntsagssektoren