Af Anne Fabricius / Seniorkonsulent
Temadag om bedre kvalitet og mindre spild af frisk frugt og grønt med nye emballager
Kom med til temadag den 25. november på Teknologisk Institut i Aarhus, hvor du kan høre om GUDP-projektet Kvalipak, som har testet en række nye emballageløsninger til at mindske udviklingen af råd i pakket frugt og grønt.
I Danmark smider vi årligt over 700.000 tons mad ud, som kunne være blevet spist. Det koster os ikke bare flere milliarder kroner, men udgør samtidig en stor klimabelastning. Projektet Kvalipak – ledt an af Teknologisk Institut og Aarhus Universitet – har sat fokus på dette problem med udvikling af en række nye emballageløsninger til at mindske udviklingen af råd i pakket frugt og grønt. Målet er at reducere madspild, både i detailleddet og hos forbrugeren.
På denne temadag præsenteres resultaterne fra Kvalipak-projektet, ligesom der vil være en række inspirationsoplæg fra aktører, der alle har som fokus at arbejde mere bæredygtigt med emballager, samtidig med at kvalitet og holdbarhed af produkterne bibeholdes.
Program:
09.30: Kaffe og registrering
10.00: Velkomst
10.15: Kvalipak-projektet: resultater og findings v/ Merete Edelenbos, Aarhus Universitet, og Helle Allermann, Teknologisk Institut
11.15: Plastdagsordenen v/ Peter Sommer-Larsen/Søren Østergaard, Teknologisk Institut
11.45: Frokost og netværk
12:30: Begrænsningens kunst v/ Helle Huus Bjerge, Årstiderne
13.00: Klimavenlig emballagestrategi v/ Christine Meisner Andersen, Salling Group
13:30: Biobaseret plast af restprodukter: perspektiver v/ Isabel Álvares-Martos, Cellugy A/S
14.00: Kaffe og diskussion
14.30: Farvel og tak for i dag
Temadagen finder sted den 25. november på Teknologisk Institut i Aarhus. Du skal henvende dig i receptionen, når du ankommer.
Du kan tilmelde dig ved at sende en mail med dit navn og evt. virksomhed til Rikke Nielsen senest den 20. november.