Temadag om bedre kvalitet og mindre spild af frisk frugt og grønt med nye emballager

Kom med til temadag den 25. november på Teknologisk Institut i Aarhus, hvor du kan høre om GUDP-projektet Kvalipak, som har testet en række nye emballageløsninger til at mindske udviklingen af råd i pakket frugt og grønt.

I Danmark smider vi årligt over 700.000 tons mad ud, som kunne være blevet spist. Det koster os ikke bare flere milliarder kroner, men udgør samtidig en stor klimabelastning. Projektet Kvalipak  ledt an af Teknologisk Institut og Aarhus Universitet  har sat fokus på dette problem med udvikling af en række nye emballageløsninger til at mindske udviklingen af råd i pakket frugt og grønt. Målet er at reducere madspild, både i detailleddet og hos forbrugeren.

På denne temadag præsenteres resultaterne fra Kvalipak-projektet, ligesom der vil være en række inspirationsoplæg fra aktører, der alle har som fokus at arbejde mere bæredygtigt med emballager, samtidig med at kvalitet og holdbarhed af produkterne bibeholdes.

Program:

09.30: Kaffe og registrering
10.00: Velkomst
10.15: Kvalipak-projektet: resultater og findings v/ Merete Edelenbos, Aarhus Universitet, og Helle Allermann, Teknologisk Institut
11.15: Plastdagsordenen v/ Peter Sommer-Larsen/Søren Østergaard, Teknologisk Institut
11.45: Frokost og netværk
12:30: Begrænsningens kunst v/ Helle Huus Bjerge, Årstiderne
13.00: Klimavenlig emballagestrategi v/ Christine Meisner Andersen, Salling Group
13:30: Biobaseret plast af restprodukter: perspektiver v/ Isabel Álvares-Martos, Cellugy A/S
14.00: Kaffe og diskussion
14.30: Farvel og tak for i dag

Temadagen finder sted den 25. november på Teknologisk Institut i Aarhus. Du skal henvende dig i receptionen, når du ankommer.

Du kan tilmelde dig ved at sende en mail med dit navn og evt. virksomhed til Rikke Nielsen senest den 20. november.

Forskning og innovation
Projekter
Fødevarer
Frugt og grønt
Frilandsgartnerier
Væksthusgrøntsagssektoren