Tilskud til minivådområder

Den 1. marts 2019 åbnede ansøgningsrunden for tilskud til etablering af åbne minivådområder og minivådområder med filtermatrice. Runden er åben til og med den 30. april 2019.

Med Fødevare- og landbrugspakken har jordbruget fået mulighed for at gøde lidt mere, og som modvægt til dette skal der etableres en række kollektive virkemidler: vådområder, skovrejsning og minivådområder.

Nu åbner minivådområdeordningen for anden gang, hvor du både kan søge om tilskud til etableringen af projektet finansieret via EU’s landdistriktsstøtte og samtidig få kompensation for arealudtag og vedligehold som de minimis-støtte. 

Ordningen åbner med en række nye tiltag. I 2019 vil det således være muligt at få 50 pct. af de tilskudsberettigede udgifter til etableringen af projektet i forskud, når du ansøger om et minivådområde. Forskudsudbetalingen kan ske, når du har indhentet og indsendt alle de nødvendige tilladelser til dit projekt.  

Oplandskonsulenterne hjælper dig gratis med blandt andet at komme godt i gang med projektet og indsende din ansøgning om tilsagn til et minivådområde. Du kan finde din lokale oplandskonsulent på hjemmesiden www.oplandskonsulenterne.dk.

Miljø
Tilskudsordninger
Landdistriktsprogrammet