Madlavning

Colourbox

Nyhed, 19.august 2024

Den Nationale Grøntuge

I uge 34 sætter en række organisationer fokus på grøntsager for at inspirere danskerne til at spise mere grønt.

Selvom de fleste danskere gerne vil spise flere grøntsager, kniber det lidt med praktikken, og mange får under de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen, hvoraf mindst 300 gram anbefales at være grøntsager.

Derfor er en række organisationer, herunder Dansk Gartneri, gået sammen om at afholde Den Nationale Grøntuge med det formål at øge danskernes fokus på og forbrug af grønt. I uge 34 vil der således være en koordineret indsats med aktiviteter, konkurrencer og generel kommunikation, som alt sammen skal inspirere danskerne til at inkludere endnu flere grøntsager i den daglige kost.

Målet er i sidste ende at øge danskernes indtag af grøntsager, så det svarer til De officielle Kostråd, som anbefaler 600 gram frugt og grønt om dagen, heraf mindst 50 procent grønt. Alle grøntsager – både frosne, friske og forarbejdede – tæller med i Fødevarestyrelsens anbefalinger. 

Den Nationale Grøntuge er et projekt i regi af Rådet for sund mad og med Landbrug & Fødevarer som projektleder. Du kan læse mere om initiativet og finde eksempler på, hvordan du selv kan bidrage, på Rådet for sund mads hjemmeside. For yderligere oplysninger henviser vi til projektleder Line Damsgaard fra Landbrug & Fødevarer, som kan træffes ved at sende en e-mail til lda@lf.dk.

Den Nationale Grøntuge er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer.