Dansk Gartneri bliver medlem af Rådet for sund mad

Dansk Gartneri er pr. 1 januar 2020 blevet medlem af Rådet for sund mad. Medlemskabet betyder, at Dansk Gartneri vil kunne bidrage til at udvikle og deltage i projekter med relevante aktører med det overordnede mål at få danskerne til at øge forbruget af frugt og grønt.

Rådet for sund mad er et offentligt-privat samarbejde på tværs af sektorer. Rådets overordnede mål er at få alle til at spise sundere i fremtidens Danmark ved i perioden 2019-2021 at samle relevante aktører på mad-, måltids- og sundhedsområdet om at:

  1. Samle indsatser – at samle aktørerne om store programmer/projekter
  2. Sætte dagsordenen – at kvalificere den offentlige samtale om sundere mad og måltider
  3. Dele viden fra medlemmer og eksterne kilder om sammenhæng mellem mad, måltider og sundhed

Aktuelt er der 30 medlemmer af Rådet for sund mad. Medlemmerne er både offentlige myndigheder, private virksomheder, forskningsinstitutioner, interesseorganisationer m.m. Medlemmerne samarbejder om at fundraise til programmer og relevante projekter.

Dansk Gartneri vil med et medlemskab i Rådet for sund mad undersøge mulighederne for i fremtiden at indgå i større meningsfyldte projekter med det overordnede formål at få danskerne til at spise mere frisk frugt og grønt. Medlemskabet vil også bidrage til at styrke Dansk Gartneris netværk blandt Rådets øvrige medlemmer, hvorved Dansk Gartneris interesser vil kunne blive bragt i spil flere steder. Derudover er netværket værdifuldt i Dansk Gartneris fremtidige markedsføringsaktiviteter af frugt og grønt. 

”Vi er både glade og stolte af, at Dansk Gartneri nu bliver medlem af Rådet for sund mad. Det er et godt tidspunkt, at Dansk Gartneri går med i Rådet,” siger Per Preisler Christiansen, vicedirektør i Fødevarestyrelsen og bestyrelsesformand i Rådet for sund mad. Rådet begyndte sit arbejde i starten af 2019 og er nu klar til at igangsætte fælles initiativer for bedre folkesundhed gennem mad og måltider. Her kan frugt og grønt spille en vigtig rolle for danskernes mad, måltider og sundhed.

Rådet for sund mad er organiseret som en forening. Bestyrelsens formand er Per Christiansen, som er vicedirektør for Vækst og Innovation i Fødevarestyrelsen. Næstformandskabet er delt mellem Kristine Bælum, professionschef hos Kost & Ernæringsforbundet og Mette Gammicchia, afdelingsleder i Afsætning, Ernæring og Markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

Rådet for sund mad blev etableret i oktober 2018 som en videreudvikling af Måltidspartnerskabet. Læs mere om Rådet for sund mad.

Markedsføring
Frugt og grønt
Fødevarer