Energiforsyningen gavnes af stabil spareindsats

Danskerne har reduceret deres el- og gasforbrug i februar med henholdsvis 10 procent og 26 procent i forhold til normalforbruget, viser tal fra Energistyrelsen.

På baggrund af danskernes stabile spareindsats forventes det ikke, at det bliver nødvendigt at afbryde gaskunder til næste vinter, hvis indsatsen fortsætter, og vi undgår uforudsigelige vejrforhold og usikkerheder på det globale gasmarked.

Danmarks gaslagre er 72 procent fyldte, og Danmark ligger dermed i top i EU-sammenhæng, hvor gaslagerfyldningen på omkring 56 procent tangerer det højeste niveau i fem år.

Vi skal dog stadig reducere gasforbruget med mindst 15 procent for at sikre gas til hele næste vinter, mener vicedirektør i Energistyrelsen Martin Hansen.

Man har i 2021 set en kraftig reduktion af russisk gas. Her ses et fald fra ca. 35 procent til 6-8 procent af EU’s forbrug, og det forventes af både EU og IEA, at importen af russisk gas kan ophøre helt i 2023.

Det fortsatte spareindsats fra el- og gasforbrugere skaber bedre rammer for en stabil forsyningssituation, hvilket er til stor gavn for energiintensive virksomheder såsom gartnerierne, fordi det bidrager til lavere energipriser med færre udsving.

Derfor er Dansk Gartneri også glad for, at EU-Rådet og EU-Parlamentet tidligere på måneden blev enige om, at EU-landenes energiforbrug skal reduceres med 11,7 procent inden 2030.

Energi
EU