Erhvervspuljen åbner igen for en ny ansøgningsrunde

Den 31. maj åbner Erhvervspuljen igen. De stigende priser på energi har skabt øget interesse for støtteordningen, hvor der i den forestående puljeåbning er afsat 175 mio. kr.

Priserne på energi og ikke mindst gas er det seneste halve år hamret i vejret, og efter Ruslands invasion af Ukraine er der også skabt usikkerhed om gasforsyningen. Det kan man også mærke i Erhvervspuljen, der har oplevet en markant stigning i antallet af virksomheder, der vil have støtte til at konvertere fra naturgas til el. Ved den seneste ansøgningsrunde, der lukkede i april, gjaldt det 94 ansøgninger. Det er en markant stigning i forhold til den forrige puljeåbning, hvor der kun var 24 ansøgninger om det samme. I alt modtog Erhvervspuljen 220 ansøgninger i marts mod 98 forrige gang. Og det er ikke kun antallet af ansøgere, der er steget kraftigt. Det samlede beløb, der er søgt tilskud for, er på 102 mio. kr. Det er mere end en firedobling i forhold til forrige gang, hvor beløbet var 25 mio. kr.

Energistyrelsen arbejder hele tiden på at lette ansøgningsprocessen, og til det formål er der udviklet standardløsninger, der gør det mindre kompliceret for virksomhederne at få tilskud. Skulle der alligevel opstå behov for hjælp, er der mulighed for at få vejledning både telefonisk og på e-mail fra Energistyrelsens medarbejdere.

Hvornår kan der søges på puljen i 2022?

Runde 4:

  • Fase 1: 31. maj – 14. juni
  • Fase 2: 21. juni – 23. august

Runde 5:

  • Fase 1: 30. august – 13. september
  • Fase 2: 20. september – 1. november

Læs mere om Erhvervspuljen her:

Vejledning til Erhvervspuljen:

Energi
Klima
Tilskudsordninger