Frugt- og grøntprisen: De nominerede er fundet

Frugt- og grøntprisen 2022 hædrer de dygtigste på frugt- og grøn-området blandt dagligvarekæderne i to ambassadørbårne kategorier: ”Årets grønne ildsjæl” og ”Årets unge grønne talent”. De nominerede til prisen er nu fundet.

I kategorien ”Årets grønne ildsjæl” belønnes de erfarne, der formår at holde et højt niveau i frugt- og grøntafdelingen og samtidig fungerer som mentorer for den næste generation. I kategorien ”Unge grønne talenter” synliggøres unge ansatte under 30 år, som tidligt har vist særlige evner som kommende ambassadører for den grønne kategori.

"Frugt og grønt er om noget en kategori, hvor der er brug for talenter og ildsjæle," fortæller Lærke Kirstine Lund, der er sektorchef på planteområdet hos Landbrug & Fødevarer.

"Det er en særdeles krævende kategori i dagligvarehandlen, både fordi det er hårdt fysisk arbejde, og fordi varen er sårbar og ændrer sig time for time. Derfor vil vi gerne hædre dem, der gør noget særligt. Både de unge grønne talenter og de erfarne ildsjæle, der er ambassadører for frugt og grønt i landets butikker," siger Lærke Kirstine Lund.

En række indstillede kandidater har allerede præsenteret deres arbejde for juryen, der består af repræsentanter fra både erhvervet og dagligvarehandlen. Adm. direktør for Dansk Gartneri, Jesper Beinov, repræsenterer gartnerne i juryen og glæder sig over samarbejdet med landets største arena for frugt og grønt, som dagligvarehandlen udgør:

”I Danmark producerer vi noget af verdens bedste frugt og grønt, og gartnerier bidrager til grøn omstilling ved omhyggeligt og nænsomt at producere effektivt. Derfor er det også afgørende, at de grønne produkter bliver behandlet med respekt og ordentlighed hele vejen ud til forbrugerne. Jeg er vildt imponeret over det store arbejde, der bliver gjort ude i butikkerne, både når det gælder om at løfte frugt og grønt samt minimere madspild,” lyder det fra Jesper Beinov.

I kategorien ”Årets unge grønne talent” er de nominerede:

  • Gaja Langhave fra Rema 1000, Rønde
  • Mathias Bjerrum fra Spar Ny Ellebjerg, Valby
  • Tobias Nilherth Rasmussen fra Irma Nørreport, København K

I kategorien ”Årets grønne ildsjæl” er de nominerede:

  • Martin Coulthard fra Meny Domus Vista, Frederiksberg
  • Marie Jelbart Thulstrup fra Spar Ebberup, Assens
  • Torben Lorenzen fra SuperBrugsen Havdrup, Solrød

Hen over sommeren besøger juryen de nominerede kandidater i deres butikker og peger på en vinder i hver kategori. ”Årets unge grønne talent” og ”Årets grønne ildsjæl” afsløres på fødevarebranchens store festdag Fødevaredagen den 27. september på Hindsgavl Slot på Fyn.

Bag Frugt- og grøntprisen står Landbrug & Fødevarer, Dansk Gartneri, Produktionsafgiftsfonden for frugt og gartneriprodukter og Foreningen PlanDanmark.

Frugt og grønt
Fødevarer
Markedsføring