Hans Engell

Generalforsamling i Dansk Gartneri

Mød blandt andre fødevareminister Mogens Jensen og politisk kommentator Hans Engell, når Dansk Gartneri afholder generalforsamling den 27. februar 2020 på Hotel Nyborg Strand.

Traditionen tro vil gartnerisektoren være samlet på Hotel Nyborg Strand, når Dansk Gartneri afholder sin årlige generalforsamling den 27. februar 2020 kl. 16.00.

Inden generalforsamlingen vil Hans Engell holde et indlæg med titlen ”Hvad kommer klimaændringerne os ved?” Hans Engell har gennem 40 år fulgt livet på Christiansborg på tætteste hold – først som toppolitiker og medlem af regeringen, siden som politisk kommentator. I dette indlæg stiller han skarpt på Danmark i klimadebatten: Fører vi en klog politik? Er vi hurtige til at tage de nødvendige forholdsregler, eller hænger danske politikere i bremsen? Hvorfor fylder klimaet ikke mere på den politiske dagsorden? Hvorfor er det så svært at råbe politikerne op? Er der ikke for mange fake news, når vi taler klima? Og tager vi overhovedet klimadebatten alvorligt nok?

Fødevareminister Mogens Jensen har desuden givet tilsagn om at deltage i generalforsamlingen med et indlæg om gartnerierhvervet, og efterfølgende vil der være mulighed for at stille spørgsmål til ministeren.

Derudover skal der være valg til formandskabet for Dansk Gartneri. Jørgen K. Andersen fra Gartneriet Thoruplund og Søren Flink Madsen fra Yding Grønt genopstiller til posterne som henholdsvis formand og næstformand i en ny periode. Der er p.t. ingen modkandidater.

Undervejs vil Dansk Gartneri desuden uddele priserne Årets Gartner 2020 og eventuelt Dansk Gartneris Innovationspris for at hylde projekter og aktiviteter til gavn for gartnerisektoren samt den helt ekstraordinære indsats.

Som altid foregår generalforsamlingen i forbindelse med Grøn Dag, hvor gartneribranchens forskellige sektorer afholder deres årsmøder efter frokosttid.

I Dansk Gartneri håber vi, at mange medlemmer og andre inviterede vil deltage i årets generalforsamling.

Grøn Dag