Her er den nye fødevareminister

Den nuværende udviklingsminister, Rasmus Prehn, afløser Mogens Jensen på posten som fødevareminister. Miljø- og Fødevareministeriet splittes op.

Statsminister Mette Frederiksen har udpeget Rasmus Prehn til minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Det er sket, efter at minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen den 18. november valgte at træde ud af regeringen som konsekvens af minksagen.

Miljø- og Fødevareministeriet bliver igen splittet op i to ministerier. Rasmus Prehn skal fremover være minister for et nyt ministerium for fødevarer, landbrug og fiskeri. Miljøministeriet fortsætter som et selvstændigt ministerium under ledelse af miljøminister Lea Wermelin. Ligestillingsområdet vil fremover høre under beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen.

Miljø- og Fødevareministeriets departementschef, Henrik Studsgaard, fortsætter som departementschef i det nye Miljøministerium. 

Store udfordringer venter den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. På kort sigt kan nævnes implementeringen af reformen af landbrugspolitikken, et samlet klima- og miljøudspil for landbruget samt Brexit.