Landbrugsstyrelsen åbner for ansøgning om arealtilskud

Ansøgningsrunden for ansøgninger i fællesskemaet åbner i dag. Landbrugsstyrelsen har samlet en række nyttige links, så du har alt til din ansøgning lige ved hånden.

Fra i dag og indtil den 21. april 2023 kl. 23.59 kan du søge grundbetaling, de nye bioordninger, målrettet kvælstofregulering og udbetaling af miljø- og økologitilskud m.v. Du søger disse tilskud ved at udfylde og sende fællesskemaet i Tast selv. 

Det er den første ansøgningsrunde i den nye landbrugsreform for perioden 2023-2027. Det betyder, at der er mange nye tilskud og regler, som du skal kende til. Landbrugsstyrelsen har derfor samlet en række links på styrelsens hjemmeside, så du nemt finder den information, du skal bruge, når du søger om tilskud i fællesskemaet:

De nye tilskudsordninger 
Du kan som noget nyt søge tilskud under en række nye bioordninger:

  • Ekstensivering med slæt
  • Økologisk arealstøtte
  • Varieret planteproduktion
  • Miljø- og klimavenligt græs
  • Biodiversitet & bæredygtighed

Læs om de nye bioordninger og andre nye tilskudsordninger.

Tilskuddene kan kombineres
Landbrugsstyrelsen har udviklet et vejledende værktøj, hvor du kan se, hvilke tilskud du potentielt kan kombinere på samme areal. Værktøjet giver et overblik over, hvilke ordninger der kunne være interessante for dig at læse mere om, når du tager udgangspunkt i de tilskud, som du allerede har tænkt at søge.

Se, hvilke tilskud du kan kombinere på dit areal i 2023.

Vigtigt at anmelde arealerne korrekt 
Med de nye konditionalitetskrav og bioordninger er det væsentligt for din ansøgning, at du anmelder korrekt. Vær derfor ekstra opmærksom på, at indberetningen af dine marker er korrekt, og at du har valgt den korrekte afgrødekode i fællesskemaet. 

Tidsfristerne i 2023
Du skal udfylde og sende fællesskemaet i Tast selv senest den 21. april 2023. Hvis du vil sende ændringer til fællesskemaet, skal du gøre det senest den 16. maj 2023. 

Du har mulighed for at sende dit fællesskema og markkort forsinket til og med den 16. maj 2023, men dit tilskud bliver nedsat med 1 procent pr. arbejdsdag, som skemaet indsendes efter ansøgningsfristen. Fristen for at sende ændringsforslag til markblokke er den 24. april 2023.

Grundbetaling
Tilskudsordninger
Miljø
Økologi
Frilandsgartnerier
Frugt og grønt