Foto: Colourbox.com

Nu åbner Økologisk investeringsstøtte 2022

Den 15. december 2022 åbner Landbrugsstyrelsen for ansøgninger om tilskud til investeringer på økologisk drevne ejendomme. 10 mio. kr. er på forhånd øremærket til frugt, bær og grønt. Ansøgningsperioden løber til den 1. marts 2023.

Økologisk investeringsstøtte 2022 har til formål at bidrage til produktivitetsforbedringer i forskellige økologiske produktionsgrene inden for jordbruget, for eksempel ved at øge effektiviteten, det økologiske areal eller produktionen på den enkelte økologiske ejendom.

For at kunne komme i betragtning skal ansøger være autoriseret økolog eller have ansøgt om økologisk autorisation til økologisk jordbrugsproduktion, senest tre uger før der søges om tilskud. Der skal være opnået økologisk autorisation, når udbetalingsanmodningen indsendes.

Investeringen skal gennemføres på egen eller forpagtet bedrift, og det er ansøger, som skal købe investeringen og er ansvarlig for at gennemføre projektet på en primær jordbrugsbedrift.

Det offentlige tilskud kan udgøre 40 procent af projektets tilskudsgrundlag, som skal være på mindst 100.000 kr. Tilskudsgrundlaget beregnes ud fra standardomkostninger. Det betyder, at det er enkelt at ansøge om tilskud og efterfølgende at prioritere de indkomne ansøgninger.

Landbrugsstyrelsen kan yde tilskud inden for seks indsatsområder: svin, kvæg, frugt, bær og grønt, planteavl, æg og fjerkræ samt får og geder. Blomster og planter hører under indsatsområdet ”planteavl”.

Læs mere om Økologisk investeringstilskud 2022 på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. Her finder du også adgang til et online informationsmøde om ordningen, som styrelsen afholdt den 9. december 2022. Du skal søge om tilskud via Tast selv.

Frugt og grønt
Økologi
Miljø
Frilandsgartnerier
Tilskudsordninger