Odense Blomsterfestival 2019

Der var glade ansigter overalt på Gråbrødre Plads i Odense, da Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary i går åbnede Odense Blomsterfestival 2019.

Vejrguderne viste sig fra deres nådige side, da Kronprinsesse Mary den 15. august forestod den officielle åbning af Odense Blomsterfestival, som hun siden 2012 har været protektor for. Det er fjerde gang, at hun gæster blomsterfestivallen, og i sin tale kom hun selv ind på sin tilknytning til den årlige festival i Odense:

””På tidsrejse” er ikke blot temaet for dette års blomsterfestival i eventyrets by. Det er samtidig et billede på mit eget forhold til den årligt tilbagevendende og unikke begivenhed. Min tilknytning til Odense Blomsterfestival er blevet stærkere, som årene er gået. Præcis som min glæde over at betragte de uendeligt mange fantastiske og fantasifulde blomsterkreationer, som skabes år efter år,” sagde Kronprinsessen blandt andet i sin åbningstale.

Traditionen tro navngav Kronprinsesse Mary ved samme lejlighed en ny blomst, nemlig en ny Hortensia-sort fra gartneriet SCHROLL, som fik navnet Princess of Passion.

Efterfølgende gik turen gennem byens gader, hvor Kronprinsessen undervejs fik set en stor del af udstillingen og talt med flere gartnere, inden besøget sluttede med en reception på Odense Rådhus.

Det er gartneribranchen, Odense Cityforening, Odense Kommune og Kold College, der står bag Foreningen Odense Blomsterfestival, som siden 1999 har afholdt blomsterfestivallen med støtte fra mere end 200 samarbejdspartnere, sponsorer og fonde.

Læs mere på Odense Blomsterfestivals hjemmeside.

Foto: Lotte Bjarke

Potteplanter
Blomster
Markedsføring