Foto: Colourbox

Overgang til eksportanmeldelser i TRACES NT

Fra den 1. oktober 2022 skal alle danske eksportører af planter og planteprodukter anmelde deres eksportforsendelser digitalt i EU-Kommissionens system TRACES NT. Vær opmærksom på, at din virksomhed skal være anmeldt, for at du kan bruge systemet.

TRACES NT er et skridt på vejen til at digitalisere alle sundhedscertifikater, så de kan sendes hurtigere imellem plantesundhedsmyndighederne ved eksport af planter og planteprodukter.

For at kunne benytte systemet skal virksomhederne være registreret i TRACES NT. På den baggrund anbefaler Landbrugsstyrelsen, at alle danske eksportører af planter og planteprodukter registrerer sig allerede nu for at få erfaring med at bruge systemet.

Hvad er TRACES NT?
TRACES NT er et webbaseret IT-system, der er udviklet og drives af EU-Kommissionen. TRACES NT er således et skridt på vejen til at digitalisere alle plantesundhedscertifikater, så de kan sendes hurtigere imellem plantesundhedsmyndighederne.

TRACES NT består af to dele: I del 1 anmelder virksomheden sine varer til eksport, og i del 2 validerer og udsteder Landbrugsstyrelsen ePhytos.

Gratis webinar
Den 16. og den 23. august 2022 kl. 13.00-14.00 afholder Landbrugsstyrelsen webinarer om brugen af eksportmodulet i TRACES NT, hvor der også vil være mulighed for at stille spørgsmål. Du kan tilmelde dig webinaret ved at sende en e-mail til Christine Gundelach Rannes, hvorefter du vil modtage et Skype-link til webinaret. 

Undgå forsinkelser
Hvis mange venter med at registrere sig i TRACES NT til sidste øjeblik, er der risiko for, at der opstår lang ventetid på hjælp til at blive klar til at anmelde eksportforsendelser i TRACES NT. Ventetiden kan betyde, at din eksport kan blive forsinket.

Landbrugsstyrelsens hjemmeside finder du alle nødvendige oplysninger til at komme godt i gang. Her finder du også en vejledning til registrering i TRACES NT.

Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte Team Plantetilsyn på telefon 33 95 80 00 eller via e-mail.

Plantesundhed
Potteplanter
Blomster