Hver dag serveres over en million måltider i landets regioner og kommuner. I projektet Den offentlige sektor: Fremtidens vækstmarked har vi undersøgt, hvordan vi kan gøre disse måltider mere bæredygtige og klimavenlige.

I de kommende år vil klimavenlige retter spille en endnu større rolle i strategier og handlinger inden for den offentlige fødevaresektor. Det er nu mere end nogensinde vigtigt at få lokal frugt og grønt på tallerkenen. Dette vil ikke blot støtte lokale producenter, men også fremme mere bæredygtige valg i vores kost.

Vores guide "Fem grønne veje" tilbyder konkrete råd til, hvordan du kan komme i gang med grønnere indkøb og samarbejde. Her kan du blandt andet lære om følgende:

  • Hvem træffer beslutningerne, og hvordan kan du nå dem?
  • Hvordan kan du styrke samarbejdet med kommuner, regioner og grossister?
  • Hvordan kan du inkludere lokale råvarer i udbudsaftaler og menuer?
  • Inspiration fra nøglepersoner, der allerede arbejder for grønnere måltider.

Guiden er udarbejdet i samarbejde med Landbrug & Fødevarer som en del af projektet Den offentlige sektor: Fremtidens vækstmarked. Vi vil gerne takke Produktionsafgiftsfonden for Frugt og Gartneriprodukter for at støtte projektet.

"Fem grønne veje"