Foto: Colourbox

Kom til webinar om GLM 8 og ikke-produktive elementer

Landbrugsstyrelsen inviterer til webinar den 16. marts 2023, hvor du blandt andet kan høre mere om mulighederne for at bruge ikke-produktive elementer til at opfylde kravet om 4 procent brak i GLM 8.

Reformen af EU’s landbrugspolitik betyder, at der er mange nye regler at tage hensyn til ved ansøgning om arealstøtte i år. Ansøgningsrunden er nu åben og løber frem til den 21. april 2023.

Landbrugsstyrelsen modtager mange spørgsmål til GLM 8-kravet om, at du skal have mindst 4 procent ikke-produktive elementer på dine omdriftsarealer og den nye bioordning biodiversitet & bæredygtighed. De ikke-produktive elementer er eksempelvis brak og småbiotoper.

For at besvare spørgsmålene afholder Landbrugsstyrelsen et webinar, hvor styrelsen vil komme nærmere ind på, hvilke elementer du kan bruge, og hvordan du opfylder kravet.

På webinaret vil du blandt andet få svar på følgende spørgsmål: 

  • Hvad må jeg gøre af tiltag på småbiotoper, og hvad må jeg ikke gøre? Må der for eksempel plantes juletræer, nåletræer eller lavskovstræer?
  • Hvor præcist skal jeg indtegne mine småbiotoper?
  • Må jeg renholde en tilplantet småbiotop for ukrudt?
  • Hvis jeg har en mark på 4 hektar med slåningsbrak, og jeg ønsker at tilmelde 2 hektar til GLM 8 og 2 hektar til bio-ordningen biodiversitet & bæredygtighed, skal disse to marker med slåningsbrak så være fysisk adskilte i marken (med for eksempel stokke eller plovfure)?
  • Hvilke vildt- og bivenlige tiltag kan jeg anvende under GLM 8 og under bioordningen biodiversitet & bæredygtighed? 
  • Hvad må brakarealer bestå af, og skal de være tilsået med græs?
  • Hvad skal jeg som minimum udså som blomsterbrak, når græs og kløver godt må være en del af blandingen? 
  • Må jeg slå mine blomster eller bestøverbrakmarker? 
  • Må jeg fjerne plantematerialet/afklippet fra arealet/elementet, der indgår i opfyldelsen af GLM 8 eller i bioordningen biodiversitet & bæredygtighed?
  • Hvordan kan jeg kombinere GLM 8 på arealer med pleje af græs- og naturarealer eller andre naturarealer?
  • Hvad er konsekvensen, hvis jeg ikke opfylder GLM 8-kravet?

Tid og sted
Webinaret foregår torsdag den 16. marts 2023 kl. 13.00-14.00.

Sådan deltager du 
Du deltager i webinaret via din egen computer, mobil eller tablet. Det er gratis at deltage, men du skal være tilmeldt, hvilket sker via dette link

Læs mere om GLM 8 og ikke-produktive elementer
På Landbrugsstyrelsens hjemmeside kan du finde mere information om GLM 8-kravet og ikke-produktive elementer.

I tilskudsguiden kan du læse mere om de forskellige tilskudsordninger. På siderne om biodiversitet & bæredygtighed samt grundbetaling og tilskudsberettigede arealer 2023 kan du se en kort video om småbiotoper.

Frilandsgartnerier
Planteskoler
Grundbetaling
Lovgivning
Miljø
Støtteordning