Prisuddeling på Dansk Gartneris generalforsamling

Der var hæder til to mastodonter i det danske gartnerierhverv på Dansk Gartneris årlige generalforsamling den 31. marts 2022 på Severin i Middelfart.

Med uddelingen af priserne Årets Gartner 2022 og Dansk Gartneris Innovationspris hyldede Dansk Gartneri traditionen tro projekter og aktiviteter til gavn for gartnerierhvervet samt den helt ekstraordinære indsats. Prisuddelingen skete i forbindelse med Dansk Gartneris generalforsamling den 31. marts 2022 på Severin i Middelfart.

Axel Månsson (billedet t.v.) blev således udnævnt til Årets Gartner 2022 på baggrund af de imponerende resultater, som han har opnået med Axel Månsson A/S.

Udnævnelsen blev blandt andet begrundet med, at Axel Månsson siden starten i 1976 med de første kinakål på 43 hektar har udviklet virksomheden til et grøntsagsproduktionsareal på 1.900 hektar, hvoraf størstedelen dyrkes økologisk. Axel Månsson A/S er i dag en moderne virksomhed med fokus på bæredygtighed, hvilket blandt andet har resulteret i opførelsen af et biogasanlæg og en stor økologisk æggeproduktion. ”Samtidig er virksomheden meget innovativ og åben over for den moderne forbrugers og gastronomis ønsker. Det afspejler sig i demohaven samt de talrige arrangementer inden for madverdenen, der med stor succes er blevet afholdt hos Axel Månsson A/S. Bag det hele står Axel Månsson, som med sit helt utrolige engagement har fået visionerne gennemført,” lød det.

Ligeledes blev Mads Pedersen fra Nordic Greens A/S tildelt Dansk Gartneris Innovationspris med udgangspunkt i hans engagement og evne til i alle sammenhænge at udtænke og gennemføre innovative ideer.

”Mads Pedersen er en gartneriejer, som har skabt bemærkelsesværdig vækst og er innovativ og nytænkende. Det ses på produktionsapparatet i Danmark og Sverige, der fremstår som et højteknologisk væksthusgartneri. Også på produktsiden er der stor innovation med en flot produktdiversificering, hvor der samtidig tages højde for madspild,” lød det. Det bedste eksempel er etableringen af en medicinsk cannabisproduktion i Danmark i et turbulent og risikofyldt nordamerikansk virksomhedsmiljø. Efterfølgende formåede Mads Pedersen at komme ud af foretagendet igen og står i dag med en spændende forædlingsvirksomhed inden for medicinsk cannabis.

Prismodtagerne var blevet udpeget af bestyrelsen for Dansk Gartneri og blev begge belønnet med et indrammet diplom samt 25.000 kr., som var blevet finansieret af henholdsvis Grosserer Hjalmar Hartmanns Jubilæums-Legat og Dansk Gartneri.

Foto: Lotte Bjarke

Grøn Dag