Arealet med økologiske grøntsager er mangedoblet

Økologiske marker med bladselleri, løg og grønkål har haft gevaldigt vokseværk de seneste par år. Det viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen.

Der er godt nyt til alle med stor appetit på danske økologiske grøntsager. Produktionen af flere forskellige typer grøntsager stiger nemlig støt. Siden 2015 er det samlede økologiske areal med bladselleri for eksempel steget fra 8 hektar til 82 hektar.

Det er især den økologiske kål, der breder sig på de danske marker. Arealet med grønkål, blomkål, savoj- og spidskål er mere end fordoblet siden 2015.

Kigger man på hele grøntsagsproduktionen i Danmark er den økologiske andel også steget. Fra 2015 til 2021 steg den økologiske andel af alle danske grøntsagsmarker fra 5,6 procent til 8,3 procent.

Måler man alene på arealet, er gulerødder, spisekartofler og ærter de største økologiske afgrøder.

Fakta om udviklingen af produktionen af økologiske grøntsager

 Afgrøde  Hektar i 2015  Hektar i 2021  Stigning i procent
 Bladselleri  8  82  925
 Savoj- og spidskål  44  197  348
 Blomkål  36  130  261
 Grønkål  40  98  145
 Løg  174  358  106
 Ærter (konsum)  545  1.016  86
 Rødbeder  107  192  79
 Gulerødder  737  1.214  65
 Spisekartofler  1.206  1.939  61


Læs hele økologistatistikken på Landbrugsstyrelsens hjemmeside

Økologi
Miljø
Frugt og grønt
Frilandsgartnerier