Dansk medicinsk cannabis

Lægemiddelstyrelsen har udsendt udkast til vejledning til optagelse af danskfremstillede produkter på styrelsens liste over cannabisudgangsprodukter og cannabismellemprodukter.

Udkastet til vejledningen indeholder uddybende kommentarer og supplerende retningslinjer til de regler, der er fastsat om optagelse af danskfremstillede cannabisprodukter på Lægemiddelstyrelsens liste over cannabisudgangsprodukter og cannabismellemprodukter, som er omfattet af forsøgsordningen for medicinsk cannabis.

Reglerne er fastsat i lov nr. 1668 af 26/12/2017 om forsøgsordning med medicinsk cannabis og om ordning for dyrkning, fremstilling m.v. af medicinsk cannabis med senere ændringer samt supplerende regler fastsat i en række tilhørende bekendtgørelser.

Udkastet til vejledningen orienterer overordnet set om reglerne for optagelse af danskdyrkede cannabisprodukter i forsøgsordningen for medicinsk cannabis, beskriver praksis for optagelse og giver praktiske anvisninger for ansøgning om optagelse og den dokumentation, der bør medsendes ved ansøgningen.

For at give høringspartnerne et samlet overblik er udkastet til vejledningen ledsaget af et udkast til et opdateret ansøgningsskema for optagelse af danskfremstillede cannabisprodukter, så ansøgningsskemaet følger samme opbygning, overskrifter m.v. som udkastet til vejledningen.

Lægemiddelstyrelsen anmoder om at modtage eventuelle bemærkninger til udkastet til vejledningen senest onsdag den 24. oktober 2022.

Udkastet til vejledningen kan læses på Høringsportalen.

Cannabis