Foto: Colourbox

Etablering af Dansk Kraftvarme Kapacitet

Dansk Fjernvarme og Foreningen Danske Kraftvarmeværker har etableret Dansk Kraftvarme Kapacitet a.m.b.a, der skal formidle kontakten mellem kraftvarmeværkerne og elhandlerne.

Dansk Kraftvarme Kapacitet er et andelsselskab, der vil formidle kontakten mellem kraftvarmeværkerne og elhandlerne. Selskabet forvalter en kapacitetscentral, som afholder årlige udbud af kapaciteten til elhandlerne. Elhandlerne betaler rådighedsbetalingen og får garanti for, at der er kapacitet til rådighed i spotmarkedet og en tilbageføring af penge i de timer, hvor spotprisen kommer over 400 DKK/MWh. Ejere af kraftvarmeværker kan fremover modtage en årlig rådighedsbetaling på mindst 120.000 kr. pr. MW pr. år. Værkerne skal stille med kapacitet til rådighed i spotmarkedet for el, og skal være i stand til med 12 timers varsel at levere el, år spotprisen er over 400 DKK/MWh.

 

Ejere af kraftvarmeværker skal være medlem af en af de to stiftende foreninger Dansk Fjernvarme eller Foreningen Danske Kraftvarmeværker. Læs mere om det nye selskab Dansk Kraftvarmekapacitet her.