Foto: Colourbox

Få tilskud til grøn omstilling

GUDP – Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram – har åbnet for ansøgninger til første ansøgningsrunde i 2021. Der er 90 mio. kr. i puljen, og ansøgningsfristen er den 2. marts 2021 kl. 12.00.

I 2021 vil GUDP-bestyrelsen prioritere nye projekter med direkte, målbare klimaeffekter. Samtidig er der fortsat plads til projekter, som fokuserer på de øvrige udfordringer i jordbrugs- og fødevaresektoren i forhold til eksempelvis natur, miljø, dyrevelfærd og fødevaresikkerhed. Dog skal projekter uden direkte klimaeffekter beskrive de eventuelle afledte klimaeffekter i deres ansøgninger.

Ansøgningsskema og vejledning kan findes på Landbrugsstyrelsens hjemmeside

Information om webinar
GUDP afholder to informationsmøder, hvor kommende ansøgere kan blive klogere på ansøgningsprocessen og høre mere om de kriterier, som ligger bag vurderingen af projekterne.  

På grund af coronasituationen bliver begge møder holdt som webinarer. Det er gratis at deltage, og møderne er nu åbne for tilmelding.

Tilmelding og program

På webinarerne bliver der lejlighed til at høre GUDP’s formand, Mikael Thinghuus, introducere målsætningerne for GUDP i 2021. GUDP har netop offentliggjort sin handlingsplan for 2021, som udstikker de overordnede målsætninger for programmets arbejde og prioriteringer i det kommende år.

GUDP-sekretariatets medarbejdere holder desuden indlæg og forklarer ansøgningsproceduren og præsenterer det aktuelle ansøgningsmateriale.

Der bliver mulighed for at få svar på spørgsmål både mundtligt og skriftligt, mens individuel sparring henvises til telefonisk dialog med sagsbehandlerne efter mødet.

To projekter deler erfaringer
Der bliver også mulighed for at høre projektledere fra to interessante GUDP-projekter fortælle om deres erfaringer og resultater af samarbejdet med GUDP på de kommende informationswebinarer.

Karin Loft Eibye fra Teknologisk Institut fortæller om projektet AquaLæder, som netop er afsluttet. Projektet arbejdede med udnyttelse af fiskeskind som erstatning for læder til blandt andet tasker og møbelbetræk.  

Desuden medvirker Mette Fisker fra Dansk Vegetarisk Forening. Hun fortæller om erfaringerne fra projektet Netværk for Fremtidens Planteproteiner.

Læs mere om projekterne:  

Individuel sparring
Alle med GUDP-egnede projektideer er velkomne til at sende en kort projektbeskrivelse til GUDP-sekretariatet, hvor sagsbehandlerne står til rådighed med kvalificeret sparring. Beskrivelsen må højst fylde én side i en særlig skabelon, som findes på GUDP’s hjemmeside

Projekter
Forskning og innovation
Klima
Miljø
Tilskudsordninger