Ny pulje til grønne projekter og netværk

Gode ideer til grøn udvikling i hele fødevaresektoren m.v. får nu en ny mulighed for at opnå støtte gennem Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Landbrugsstyrelsen.

GUDP råder i andet halvår af 2021 over en pulje på ca. 102 mio. kr. til at støtte både projekter og netværk inden for grøn udvikling og demonstration i hele jordbrugs- og fødevaresektoren. Målsætningen er at "fremme grøn og økonomisk bæredygtighed inden for landbrug, fiskeri, akvakultur og fødevareindustri."

GUDP forventer at åbne for ansøgninger til den ordinære ansøgningsrunde II den 9. juni 2021. Ansøgningsfristen er den 2. september 2021 kl. 12.00.

Hent det nye ansøgningsmateriale efter den 9. juni 2021 på Landbrugsstyrelsens hjemmeside

Du kan tilmelde dig et af Landbrugsstyrelsens to informationswebinarer for alle, der overvejer at søge støtte:

Det er gratis at deltage, og du kan høre mere om ansøgningsproceduren, den gode ansøgning og kriterierne for at vurdere projekter og netværk. Netværk skal kortlægge barrierer og erhvervsmæssige perspektiver og potentialer for et afgrænset udviklingsområde med relevante samarbejdspartnere.

GUDP-sekretariatet holder indlæg og forklarer ansøgningsproceduren og præsenterer det aktuelle ansøgningsmateriale. Du kan få svar på spørgsmål, og der er mulighed for individuel sparring med sagsbehandlerne efter webinarerne.

Du kan også høre projektlederne fra to interessante GUDP-projekter fortælle om deres erfaringer og resultater af samarbejdet med GUDP på webinarerne.

  • Anette Granly Koch fra Teknologisk Institut fortæller om DNA-test til at afsløre bakterier i madvarer i projektet DNAPROKON
  • Mette Fisker fra Dansk Vegetarisk Forening fortæller om erfaringerne fra Netværk for Fremtidens Planteproteiner

Læs mere om:

Alle med GUDP-egnede projektideer er velkomne til at sende en kort beskrivelse af deres projekt eller netværksidé til GUDP-sekretariatet, hvor sagsbehandlerne står til rådighed med kvalificeret sparring. Beskrivelsen må højst fylde én side i skabelonen "Kan min idé blive et projekt"

Projekter
Forskning og innovation
Klima
Miljø
Tilskudsordninger