Foto: Colourbox

Fælles brancheaftale om energieffektivitet på plads

Dansk Gartneri og Energistyrelsen har nu færdigforhandlet den fælles brancheaftale om gennemførelse af energieffektiviseringer i gartnerierne

Den fælles brancheaftale mellem Dansk Gartneri og Energistyrelsen om indførelse af energiledelse i gartnerierne er nu blevet færdigforhandlet. Aftalen vil blive underskrevet af de to aftaleparter i de kommende dage, ligesom de omfattede gartnerier skal underskrive hver deres færdigforhandlede individuelle aftale med Energistyrelsen.

Alle de omfattede gartnerier har været igennem en proces med indførelse af energiledelse i gartnerierne efter standarden ISO50001 og er efterfølgende blevet certificeret på deres energiledelsessystem af en ekstern auditor.

Med den fælles brancheaftale på plads, vil de tidligere fremsendte betingede tilsagn om målrettede PSO-tilskud til gartnerierne blive gjort endelige. Aftalen indebærer bl.a., at gartnerierne skal gennemgå et efterfølgende auditeringsforløb, ligesom der løbende skal ske indrapporteringer til Energistyrelsen over de opnåede resultater med energiledelsen.

 

Energi