Hvis plantesundhedstesten ikke tages inden den 14. december

Det er yderst vigtigt, at man husker at tage testen nu, have sin handlingsplan klar og godkendte plantepas inden den 14. december 2020. Hvis det ikke er klar, kan man blive frataget retten til at udskrive plantepas.

Landbrugsstyrelsen har en hjemmeside om operatørkompetencer, herunder et forslag til en skabelon til udarbejdelse af en handlingsplan. Her bliver de forskellige emner beskrevet mere detaljeret, og der findes også oplysninger om Landbrugsstyrelsens e-Dokumentation, som kan være et led i at dokumentere de faglige kompetencer inden for skadegørere m.v.

Læs mere om operatørkompetencer og udarbejdelse af handlingsplanLandbrugsstyrelsens hjemmeside.

Hvad sker der, hvis virksomheden ikke kan dokumentere, at kompetencerne er på plads til den 14. december 2020?
Hvis virksomheden ikke har opnået de fornødne operatørkompetencer og dokumentation herfor samt udarbejdet en handlingsplan til brug ved fund af eller mistanke om fund af karantæneskadegørere, vil virksomheden ikke kunne blive godkendt til at udstede plantepas, før kompetencerne m.v. er på plads og dokumenteret. Dette gælder også, hvis virksomheden mod forventning endnu ikke har fået godkendt sit layout til plantepas. Virksomheder, som ikke opfylder de nye krav til operatørkompetencer og handlingsplan, vil kort efter den 14. december 2020 blive kontaktet af Landbrugsstyrelsen, som vil bede virksomhederne om at få operatørkompetencerne dokumenteret og handlingsplanen på plads.

Hvis virksomheden ikke har opnået de fornødne kompetencer den 10. januar 2021, vil virksomheden modtage et høringsbrev, hvori der blandt andet står, at virksomheden vil få frataget sin godkendelse til at udstede plantepas, hvis virksomheden ikke kan dokumentere, at virksomheden opfylder de nye krav. Når virksomheden har opnået de faglige kompetencer og dokumentation herfor, udarbejdet en handlingsplan og fået godkendt layoutet til plantepas – hvis dette endnu ikke er sket – vil virksomheden blive godkendt til at kunne udstede plantepas.

EU
Lovgivning
Plantesundhed