Foto: Colourbox

Ingen lagerbeskatning på landbrugs- og gartneriejendomme

Med regeringens aftale om ret til tidlig pension vil der blive indført nye regler for løbende beskatning af værdistigninger på visse ejendomme efter lagerprincippet. Provenuet indgår som en del af finansieringen af pensionsordningen.

Aftaleparterne bag aftalen om ret til tidlig pension er enige om, lagerbeskatningen kun skal gælde for selskaber m.v., der omfattes af den almindelige selskabsbeskatning på 22 procent af indkomsten. Lagerbeskatningen skal således ikke gælde for personligt drevne virksomheder.

Ejendomme, som selskaber i overvejende grad anvender i egen drift, undtages dog fra lagerbeskatningen. Det gælder for eksempel ejendomme, der af selskabet selv eller et koncernselskab anvendes til administration, produktion, lager eller landbrugs- og gartneriejendomme.

For at mindske de administrative byrder, som er forbundet med forslaget for både selskaber og skatteforvaltningen, indføres desuden en beløbsgrænse på 100 mio. kr., så koncerner med en mindre ejendomsportefølge vil blive undtaget.

Den helt præcise afgrænsning af, hvilke selskaber og ejendomme der er omfattet af adgangen til fradrag ved fald i ejendomsværdien eller salg med tab samt konsekvensændringer af lagerbeskatningen, vil skulle endeligt fastlægges i forbindelse med det lovforberedende arbejde.