Nu kan du søge tilskud til miljø- og klimateknologi

Miljø- og klimateknologi 2022 er åben for ansøgninger fra den 18. oktober 2022 og frem til den 10. januar 2023. Læs mere om mulighederne for tilskud til miljø- og klimainvesteringer og se en film på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. Søg via Tast selv.

Landbrugsstyrelsen har nu åbnet for ansøgninger om tilskud til investeringer i ny teknologi, der er med til at reducere miljø- og klimapåvirkningen eller fremme dyrevelfærden i det danske jordbrug.

Tilskudspuljen er i år historisk høj – i alt 244 mio. kr. – hvoraf 55 mio. kr. på forhånd er reserveret til gartnerier, planteskoler samt frugt- og bæravlere. Der er derfor rigtig gode muligheder for at opnå tilsagn i denne ansøgningsrunde.

Ordningen er sat op med standardteknologier og standardomkostninger. Det betyder, at det er blevet let at ansøge om tilskud og efterfølgende hurtigt at behandle ansøgningerne. Du skal ikke hverken indhente priser eller selvangive miljøeffekten af din investering.

Du kan få tilskud til 40 procent af de samlede, tilskudsberettigede udgifter i dit investeringsprojekt.

Hvilke indsatsområder kan du få tilskud til? 

  • Reduceret pesticidforbrug i gartnerier
  • Reduceret energiforbrug i gartnerier
  • Reduceret næringsstofforbrug i gartnerier

I Tilskudsguiden, som findes på Landbrugsstyrelsens hjemmeside, kan du læse mere om, hvad styrelsen giver tilskud til, hvem der kan søge om tilskud, og hvilke betingelser der gælder for tilskud. 

Hvilke gartneriteknologier er omfattet af ordningen?
De specifikke teknologier, som du kan opnå tilskud til, er nævnt i Teknologilisten. Listen er opdelt i 10 indsatsområder, hvor indsatsområderne 8, 9 og 10 oplister de tilskudsberettigede teknologier inden for gartneri, planteskole samt frugt- og bæravl.

Som konkrete eksempler på investeringer, der kan gennemføres med tilskud, kan nævnes klimacomputere, isoleringsgardiner, LED-vækstlys, højtryksnatriumlamper, klimastationer til varsling af sygdomme, mekanisk bekæmpelse af ukrudt m.v.

For hver teknologi finder du også obligatoriske elementer, valgfrie elementer og specifikationer til teknologierne. Med obligatoriske elementer menes elementer, som skal indgå i investeringen for at den kan komme i betragtning til et tilskud.

Du finder teknologilisten i bilag 1 til ordningens bekendtgørelse. Vær opmærksom på, at Teknologilisten er udtømmende. 

Hvordan søger du?
Du søger tilskuddet via Tast selv. I Tilskudsguiden kan du efter åbning finde en film, der guider dig gennem det elektroniske ansøgningsskema.  

Miljø- og klimateknologiordningen er en del af Landdistriktsprogrammet (LDP) 2014-2022, der har som overordnet mål at styrke bæredygtighed, innovation og konkurrenceevne i den primære jordbrugssektor samt bidrage til strukturudvikling på landbrugsbedrifterne med en mere ressourceeffektiv landbrugsproduktion til følge.

Energi
Klima
Miljø
Miljøteknologi
Støtteordning