Foto: Colourbox

Sager om arealstøtte genoptages

NaturErhvervstyrelsen genoptager nu sager om lufthavne, lysåbne arealer i skov, rekreative arealer og andre arealer til ikke-landbrugsmæssige formål. Hvis man har fået en forkert afgørelse i perioden 2005-2015, skal man henvende sig inden den 1. marts 2016.

EU-domstolen har slået fast, at lufthavnsarealer kan være støtteberettigede. Derfor genoptager NaturErhvervstyrelsen nu på eget initiativ en række ansøgninger, hvor der kan være blevet givet afslag på støtte til et areal med et andet hovedformål end landbrug.

Hvis arealet er blevet underkendt af andre grunde, vil NaturErhvervstyrelsen ikke genoptage behandlingen af ansøgningen. Det kan for eksempel være på grund af manglende rådighed over arealet, våde arealer, for mange træer eller manglende plantedække.

De ansøgere, som NaturErhvervstyrelsen har kendskab til, vil styrelsen skrive til i slutningen af januar 2016. Hvis man ikke hører noget og mener, at man har modtaget afslag på et forkert grundlag, skal man selv rette henvendelse til styrelsen. Det skal ske inden den 1. marts 2016.