Foto: L&F

Tilskudsordninger i 2022

Landbrugsstyrelsen har offentliggjort en oversigt over næste års tilskudsordninger. Her kan du få et foreløbigt overblik og se, hvornår de forskellige ordninger forventes at åbne for ansøgning.

Almindelig miljøteknologi bliver til miljø- og klimateknologi, som forventes at åbne for ansøgning i midten af maj 2022. Den nye ordning vil give mulighed for, at jordbrugere kan søge om tilskud til at investere i enkeltstående teknologier, som reducerer miljø- og klimapåvirkningen fra jordbruget.

Landbrugsstyrelsen forventer, at miljø- og klimateknologiordningen bliver en bred ordning, der henvender sig til mange sektorer inden for jordbruget med en omfangsrig teknologiliste. Den økonomiske ramme bliver på knap 250 mio. kr.

Økologisk investeringsstøtte åbner for sidste gang i efteråret 2022. Puljen bliver på 140 mio. kr., fordi to puljer på hver 70 mio. kr. for henholdsvis 2022 og 2023 bliver slået sammen.

Også i 2022 får jordbruget mulighed for at søge om tilskud til for eksempel vådområder, skovrejsning, skov med biodiversitetsformål samt pleje af græs og naturarealer. Derudover åbner Landbrugsstyrelsen to nye ordninger: ”Ekstensivering af lavbundsjorde” og ”Projektmodning til etablering af anlæg til grøn bioraffinering”.

Direkte landbrugsstøtte forventes åbnet for ansøgning i februar 2022. Det vil blandt andet være grundbetaling, tilskud til opfyldelse af grønne krav, tilskud til unge jordbrugere og ø-støtte.

Landbrugsstyrelsens hjemmeside kan du få det fulde overblik over, hvornår ansøgningsrunderne åbner og lukker i løbet af året. Her kan du også læse mere om de enkelte ordninger.

Miljø
Klima
Tilskudsordninger
Investering og finansiering