Her kan du finde inspiration til nemme og lækre retter med sæsonens frugt og grønt. De godt 1.000 grønne opskrifter stammer fra det tidligere Sæson-projekt under Dansk Gartneri, der havde til formål at inspirere danskerne til en sundere hverdag med mere frugt og grønt i sæson på menuen året rundt.
Projektet blev afsluttet i 2023, men Dansk Gartneri har nu valgt i stedet at give danskerne adgang til opskrifterne her på siden. For det er ikke bare opskrifter. Det er en invitation til at slippe kreativiteten løs i det grønne køkken, genfinde respekten for de gode danske råvarer, inspirere til nye herligheder og gøre grøn madlavning til en leg for både store og små.
Siden er under opbygning.
Babytærter med spinat og parmesan
Bagt blomkål med smør og karse
Bagt græskar med hasselnødder, parmesan og smørstegt salvie
Bagt rødkål med honning og gedeost
Bagt salat med balsamico og parmesan
Bagte gulerødder med ristede kikærter og dip
Bagte gulerødder og dampede blomkål med pesto
Bagte jordskokker på butterdej med grøn mayonnaise
Bagte porrer i karry med sprød top
Blomkålscarpaccio med stegte svampe
Blomkålsgratin med hjertesalat
Blomkålssalat med blomkålspuré
Blomkålssalat med dressing af karry og mango
Blomkålssalat med feta, bær og mandler
Blomkålssalat med syltede rødløg og hindbær
Blomkålssteaks med harissamarinade
Blomkålssuppe med timian og ristede kikærter
Blåbærmuffins med hvid chokolade
Broccoli med chili og cashewnødder
Broccolisalat med blommer, blåbær og bacon
Broccolisalat med kyllingespyd
Broccolisalat med kylling og rugbrødschips
Brombærmuffins med hvid chokolade og lakrids
Brændende kærlighed med majroer
Brændende kærlighed med rodfrugter
Bulgur med grøntsager og tomatchutney
Bulgursalat med persillevinaigrette, fennikel og agurk
Burger med fisk, remoulade og spinat
Burger med selleri og gulerodsslaw
Butterdejspizza med fetacreme og friske tomater
Butterdejspizza med porrer og grønkål
Bygotto med gulerod og estragon
Bygotto med tomater og basilikum
Bærtærte med stegte løg og ost
Carbonara med svampe og porrer
Chokoladepavlova med friske bær
Chokoladetærte med pistaciedukkah og æblesorbet
Citrusfromage med hvid chokolade og pistacie
Coleslaw med spidskål og abrikoser
Coleslaw med spidskål og gulerødder
Coleslaw med æble og mangochutney
Crumble med æbler, pærer, marcipan og havregryn
Falafel med hummus, fladbrød og grønt
Feldsalat med grønne bønner og bagte blommetomater
Fennikelsalat med jordbær og persille
Filotærte med grøntsager og ost
Filotærte med ricotta, kartoffel og broccoli
Fingersandwich med æg i ærtecreme
Fiskefilet med agurkesalat og rabarberkompot
Fiskefrikadeller og stuvet hvidkål
Fiskeruller med blomkålspuré og ristet blomkål
For pokker, den er god, den pastaret
Forret med hvide asparges og rabarbervinaigrette
Forårssalat med grønne asparges, agurk og melon
Forårssalat med rejer og mormordressing
Fransk løgsuppe med frisk estragon og ostebrød
Fransk løgtærte med timian og gedeost
French toast med æble og kanel
Frikadellemuffins med kartoffeltopping og kold tomatsauce
Frillicesalat med hindbær og sukkerbagt skinke
Friske forårsruller med glaskål, spicy kylling og dip
Friske forårsruller med parmaskinke og peanutbutterdressing
Fuldkornspastasalaten, der ville med på tur
Fyldte champignoner med cremefraiche, stenbiderrogn og rejer
Galette med tomat, ricotta og krydderurter
Gammeldags mormorsalat med fløde og eddike
Gratineret bladselleri med gulerødder
Gratineret æggekage med spinat og chorizo
Grillede gulerødder, spidskål og fennikel
Grillede pærer med friskost og valnødder
Grillede æbler med crumble og vaniljeis
Grillet blomkål med cheddarost
Grillet blomkål med estragonpesto og græskarkerner
Grillet burger med peberfrugt og halloumi
Grillet fennikel med gedeost og krydderurter
Grillet fennikel med syltede tomater
Grillet spidskål og rødløg med appelsin og citronmelisse
Gryderet med champignon, varmekrydderier og agurkeraita
Gryderet med kylling og ris i svampesauce
Gryderet med linser, svampe og kål
Græsk yoghurt med frugtkompot og nøddecrunch
Græsk yoghurt med gulerodscrunch og nødder
Græskarsuppe med kokosmælk, chili og friterede gulerødder
Grøn gryde med kikærte- eller fiskefyld
Grøn smoothie med broccoli og spinat
Grønkålssalat med beder og appelsin
Grønkålssalat med tørret frugt
Grønkålssalat med æble og tranebær
Grønkålstatar på groft rugbrød
Grønne pandekager med pastinak
Grønne pandekager med spinat og tomatsalsa
Grøntsagssovs til spaghetti eller lasagne
Gulerodsbrud med solsikkekerner
Gulerodskage med rødbede og flødeostefrosting
Gulerodskage med æble, rosiner og ostecreme
Gulerodskernebolle med spidskålsslaw
Gulerodsmuffins med flødeostefrosting
Gulerodssuppe med ingefær og brødcroutoner
Japanske gulerødder med ris, peanuts og koriander
Jordbær og yoghurt med lavendelsirup
Jordbærcarpaccio med parmesan og persille
Jordbærkoldskål med havrecrunch
Jordbærsalat med sirup af citron og basilikum
Jordbærsmoothie med hyldeblomstsaft
Jordbærsuppe med grillet marcipan
Jordbærsuppe med hindbær og creme anglais
Jordskokkemos med æble, timian og kuller
Jordskokker med fisk og chorizo
Jordskokker med nødder og rosmarin
Karbonader med persille og rosenkål vendt i vinterpistou
Karrysuppe med kokos, grønkål, blomkål og gulerod
Kartoffelsalat med ærter og jordbær
Kartoffelsuppe med porrer og dukkah
Kartoffelsuppe med porrer, bacon og ristede svampe
Kikærtesalat med bagte gulerødder
Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto
Klar tomatsuppe med cherrytomater og persilleolie
Knoldsellerisuppe med persille
Kold agurkesuppe med valnødder
Kold suppe med avocado og agurk
Kylling med agurkesalsa og spidskål
Kylling med citrontimian og sommergrønt
Kylling med rosmarin og citron
Kylling med svampe, æbler og flødepeberrod
Kylling og nudelsalat med sprødt grønt
Kyllingespyd med friske krydderurter
Kyllingesuppe med asiatisk twist
Kyllingetærte med broccoli og estragon
Kålsalat med granatæble og mynte
Kålsalat med persillepesto, mandler og æble
Laksemad med æble- og fennikelslaw
Laksesteak med grøn couscous og persilleyoghurt
Lam med selleri og gyldne østershatte
Lammeculotte med bønner, forårsløg og hjertesalat
Linsegryde med gulerødder og østershatte
Linsesalat med sorte linser, feta, rødbeder og kørvel
Lun salat med linser og savoykål
Lun sandwich med grønkålspesto, portobellosvampe og ost
Lun vintersalat med bagte jordskokker, salsa verde og pecorino
Lynstegt broccoli med soja og sesam
Lynstegt grønkål, tomater og chorizo med spejlæg
Lynstegt iceberg med nudler og rejer
Lynstegt rødkål med fennikel og grapefrugt
Madpakke med majs og kyllingenuggets
Majroer med hvidløgskrummer og parmesan
Majskolber på grill med kryddersmør
Marengs med rabarber i råcreme
Marinerede sild med friterede løg
Marokkansk bulgursalat med spidskål og sprøde kikærter
Marokkansk gulerodssalat med krydderurter
Medister med sennepssovs og grønkålssalsa
Mexicansk salat med krydrede majs
Mexicanske frikadeller med tomatsalsa
Minestrone med gulerod, squash og bladselleri
Minestrone med porre, savoykål og glaskål
Pak choi i varme krydderier, labneh og modne pærer
Pandekager med banan og squash
Pandekager med gulerod og squash
Panzanella med rodfrugter, mozzarella og brødcroutoner
Panzanella med tomat, agurk og brødcroutoner
Pasta a la carbonara med spidskål
Pasta med pesto og stegte cherrytomater
Pasta med rucolapesto og varmrøget laks
Pasta med spinat og champignon
Pastasalat med broccoli og majs
Pastinakker med pærer og salvie
Perlebyg med rygeost, grønt og laks
Perlebyg med stegt kylling og dampede porrer i estragondressing
Perlebygsalat med stegt spidskål, ærter og urtedressing
Pink tzatziki, kartoffelsalat og schnitzler i sesam
Pitabrød med oksekød og tzatziki
Pizza med karamelliserede rødløg og rødbede
Pizza med kartoffel, porre og bacon
Pizza med svampe, gedeost og løg
Pizza med tomat, ost og chorizo
Pizzasnegle med grøntsager og jalapeñopølse
Polenta a la caprese med tomat, basilikum og mozzarella
Porrer og sprødstegt kylling i ovn med estragon
Porretærte med broccoli og mandler
Portobelloburger med mayo og karamelliserede løg
Portobelloburger med oksekød og chilimayo
Rabarbercrumble med havregryn og mandler
Rabarberkage med smuldredej i bradepande
Rabarbermuffins med hvid chokolade
Rabarbertrifli med creme af vanilje og mandler
Ragout med portobello, rødløg og rosmarin
Raita med nødder og grøntsager
Ratatouille med bønner og hvidløgscroutoner
Ratatouilletærte med hakket oksekød
Risotto med rosenkål og mandler
Risotto med rødbeder og parmesanbrud
Rispapirsruller med grønkål og krydret kød
Rissalat med rødbede, granatæble og sprød grønkål
Ristet brød med lakserilette og fennikel
Rodfrugtchips af frække rødder
Rosenkålssalat med gulerod, æble og kerner
Rosmarinbrød med cherrytomater
Rucola med gedeost og ristede mandler
Rugbrødsmad med bagt blomkål og estragonmayonnaise
Rugbrødsmad med gulerod og karrymayo
Rugbrødsmad med hummus og agurk
Rugbrødsmad med hytteost, radiser og agurk
Rugbrødsmad med jordskokker, æble og dijonnaise
Rugbrødssandwich med varmrøget laks og spidskålsalat
Rugmelspandekager med savoykål og rysteribs
Rødbedechokoladekage med nødder
Rødbededeller med sorte bønner og valnødder
Rødbedejuice med æble, ingefær og granatæble
Rødbedekugler med æble og kokos
Rødbedesalat med tahindressing
Rødbedetærte med laks og peberrod
Rødbedevafler med mozzarella, rodfrugter og græskarkerner
Rødkålssalat med appelsin og dadler
Rødkålssalat med frisk og tørret frugt
Rødkålssalat med valnødder, andebryst og kirsebær
Rødkålssalat med æbler og spelt
Rødspættefileter med blomkålsremoulade og spinatsalat
Rødspætter i sprød salat med ærtepesto
Råkost af kål med frugter og cashewnødder